Riigikokku pääsenud samasooliste kooselu ei seadustaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uues riigikogu koosseisus on praegu napp enamus nendel inimestel, kes samasooliste kooselu (tsiviilpartnerluse)jätaks seadustamata.

73st küsimusele vastanud uuest riigikogulasest 38 olid seisukohal, et samasooliste kooselu ei peaks seadustama.

«Olen õnnelik pere üle, kus on ema, isa ja lapsed,» kirjutas Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas.

35 inimest arvas aga, et selline kooseluvorm võiks olla seaduslik.

«Samasooliste kooselu ei peaks nimetama abieluks, kui traditsioonilisi peresuhteid väärtustav konservatiivsem ühiskonnaosa selle vastu on,» ütles sotside juht Sven Mikser. «Samasooliste partnerite varalised ja muud suhted võiks seadusega reguleeritud olla. »

Küsimusele jättis vastamata kaheksa inimest, kes teistele küsimustele vastasid.

Peaaegu selge üksmeel oli selles küsimuses vaid IRLis, kus ainsaks pooldajaks oli Marko Mihkelson, kõik teised selle erakonna vastajad olid seadustamise vastu.

Pooldajaid oli vastastest selgelt enam nii Reformierakonnas (18 poolt, 6 vastu, 5 ei vastanud) kui ka Eestimaa Sotsiaaldemokraatides (12 poolt, 4 vastu ja üks ei vastanud). Keskerakonnas oli seadustamise poolt 4, vastu 8 ja vastamata jättis üks riigikokku valitu.

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud valimismasina küsimustikule ei vastanud riigikokku saanutest reformierakondlased Tarmo Leinatamm, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus ja Jüri Jaanson, keskerakondlased Deniss Boroditš, Yana Toom, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Peeter Võsa,  Mihhail Stalnuhhin, Edgar Savisaar, Valeri Korb, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Mihhail Kõlvart ja Kalev Kallo, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder ning sotsid Ivari Padar ja Kalvi Kõva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles