Riigikokku valitud annaks tuumajaama ehitamiseks loa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Uued riigikogulased oleks valmis andma rohelise tule, et Eestisse rajataks tuumajaam.

78 vastajast oli tuumajaama ehitamise poolt 53 ja kindlamalt toetasid plaani Reformierakonna ja Keskerakonna uued saadikud.

«Eesti peab hiljemalt 2012. aastaks langetama otsuse, kas ühineda Ignalina tuumajaama projektiga, sõlmida koostööleping Soomega või alustada oma tuumajaama rajamist,» väitis IRLi liige Urmas Reinsalu. «Otsustada tuleb lähtudes majanduslikust tasuvusest. Päevapoliitilistel kaalutlustel ei tohi oma tuumajaama rajamist välistada, samuti ei tohi aga otsustada jaama rajamist ilma kõiki kulusid arvesse võtmata.»

Kui Reinsalu oli tuumajaama rajamise poolt, siis IRLis oli ka vastupidise seisukoha esindajaid – tuumajaama poolt oli 13 ja vastu 9 inimest

Kindlamalt olid plaanile vastu aga sotsid – 14 vastu ja 3 poolt.

«Hetkel ei usu ma, et ükski Eesti omavalitsus oleks valmis aktsepteerima tuumajaama ehitust oma territooriumil,» selgitas sotside liider Sven Mikser. «Kogukonna nõusolekuta sellise sammu astumist ma ei poolda.»

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud valimismasina küsimustikule ei vastanud riigikokku saanutest reformierakondlased Tarmo Leinatamm, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus ja Jüri Jaanson, keskerakondlased Deniss Boroditš, Yana Toom, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Peeter Võsa,  Mihhail Stalnuhhin, Edgar Savisaar, Valeri Korb, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Mihhail Kõlvart ja Kalev Kallo, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder ning sotsid Ivari Padar ja Kalvi Kõva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles