Sibul: Helmese juhtumit uurivad edasi sõltumatud eksperdid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul.
Heiki Sibul. Foto: Liis Treimann

Helmes esitas täna valimiskomisjonile analüüsiraporti, kus selgitab valimisõhtul tekkinud viivitust valimistulemuste edastamisel, kuid komisjon ei langeta otsust enne, kui oma hinnangu on andud ka sõltumatud eksperdid, rääkis valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

Sibul ütles ERR Uudistele, et sõltumatud eksperdid lubasid oma raporti esitada nädala jooksul ning pärast paneb komisjon paika ka kahjunõude suuruse.

Helmese teatel oli tunniajalise viivituse põhjuseks valimistulemuste aruande muutumine aeglaseks ning andmed valimiskomisjoni veebilehel ei uuenenud ettenähtud kiirusega. Analüüsiraporti põhjal oli Helmese tegutsemine vea ilmnemisel operatiivne, kõigi meetmete rakendamisel jälgiti pingsalt, et ei mõjutataks valimiste põhisüsteemi - valimiste infosüsteemi - toimimist. Vea põhjuseks oli inimlik eksitus andmebaasi seadistuses, mis võinuks ilmneda suuremas mahus testimise korral

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles