Tõrva linn on hakanud agaralt euroraha kasutama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Tõrva linnas renoveeritakse lähiajal Euroopa Liidu raha eest üsna mitu objekti. Suurimad plaanid on seotud lasteaiaga Mõmmik ja noortekeskusega.


Kohalike avalike teenuste arendamisprojektiga seoses eraldas Valgamaa Omavalitsuste Liit Tõrvale 15 miljonit krooni. Linnavalitsuse arendusjuhi Andres Saarepi sõnul kasutatakse seda lasteaia Mõmmik renoveerimiseks. Summale lisandub linna omaosalus - 2,8 miljonit krooni, kirjutas

Valgamaalane

.

Kava kohaselt tehakse Mõmmiku hoones põhjalik kapitaalremont. Hoonele lisatakse välisseinte soojustus koos vastava pealiskatte paigaldamisega.

Samuti uuendatakse hoone katust ja paigaldatakse soojusisolatsioon. Välja vahetatakse kütte-, vee- ja kanalisatsiooni- ning amortiseerunud elektrisüsteem. Ehitatakse välja nõrkvoolusüsteemid ja pannakse uued uksed ja aknad. Maja saab ka uue siseviimistluse.

Linna arendusjuht märkis, et konkreetsete töödega peaks saama algust teha tuleva aasta aprillis või mais.

Ilmselt on Mõmmik kolm järgnevat suvekuud remondi tõttu suletud. Kasvandikud loodetakse niikauaks paigutada lasteaeda Tõrvalill.

Renoveerimist ootab ka Tõrva noortekeskus. Noorsootöötaja Merike Soomets kirjutas vastavasisulise projekti, millest eraldati Tõrva noortekeskuse renoveerimiseks Euroopa Liidu raha ligi 10,9 miljonit krooni. Linna omaosalus lisandub 5 protsendi ulatuses.

Uueneb teinegi lasteaed

Regionaalsete investeeringute andmise programmist on taotletud Tõrva lasteaia Tõrvalill hoone välissoojustuse paigaldamiseks pool miljonit krooni. Projekti kogumaksumus on 625 000.

«Selle raha eest on plaanis lasteaiahoonele paigaldada välisseinte ja vundamendi soojustus ning uuendada välisuksed,» ütles Saarep. Kuid selle projekti rahastamine pole veel päris selge.

Neljandana on töös kultuuriministeeriumi projekt «Regionaalsed tervisespordikeskused». Sealt saadud 300 000 krooni ja 30 protsendilise linnaosalusega tehakse Tõrva linnas ära kaks olulist tööd.

Esiteks valmis hiljuti Riiska järve äärde kolm võrkpalliväljakut. Need rajas aktsiaselts Valmap. Palliplatside välja ehitamine läks maksma 175 000 krooni. Ülejäänud raha eest ehitatakse sild üle Õhne jõe. See võimaldab Tõrviku kaupluse kõrvalt kulgevat teed kasutades üle jõe Tantsumäele suunduda.

Keskväljak peaks valmima järgmisel suvel

Üks linna valupunkt on ka keskväljaku olukord. Projekteerija hinnangul läheb selle renoveerimine maksma ligemale 12,5 miljonit krooni. «Kõigi eelduste kohaselt peaks keskväljak korda saama järgmise aasta suvel,» oli Tõrva linnapea Agu Kabrits kindel.

Ta lisas, et linnavalitsuse üks lähiaastate tähtsamaid ja pingelisemaid ülesandeid on ettevalmistustööd linna vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamiseks koos puhastusseadmete ehitamisega.

«Hetkel on taotlusprojekt keskkonnaministeeriumis ja keskkonnainvesteeringute keskuses menetlemisel. Projekti maksumus on 123 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks,» selgitas Kabrits.

Kõikide eelnimetatud projektide rahastamist on toetanud Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles