Politsei lõpetas Sesteri häälteostu kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester trenni tegemas
Sven Sester trenni tegemas Foto: Liis Treimann

Põhja prefektuur lõpetas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas riigikogusse valitud Sven Sesteri häälteostu kontrollimiseks algatatud kriminaalmenetluse.

Informatsioon häälteostu kohta mingit kinnitust ei leidnud ning kriminaalmenetluslõpetati, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige BNSile.

Sesteri häälteostu kahtluse uurimiseks esitas eelmise nädala alguses politseile avalduse Keskerakond. Keskerakonna pressiesindaja teatel sai erakond infot Tallinnas Lasnamäel toimuvast häälte ostmisest riigikokku kandideerivale Sesterile. Kokkuleppel ostjaga käisid hääle müüjad Keskerakonna andmetel valimas ja hääletussedelile märgitud number jäädvustati hääletuskabiinis mobiiltelefoniga. Hilisemal kohtumisel häälte ostjaga tasuti hääle müüjale 20 eurot, teatas Keskerakond.

Riigikogusse kandideerinud IRLi liige Sven Sester sai riigikogu valimistel Tallinnas kesklinnas, Pirital ja Lasnamäel 1129 häält ja sai sellega parlamenti sisse.

Luige sõnul on politsei alustanud veel ühe kriminaalmenetluse võimaliku häälteostmise kohta Paldiskis. Menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ning viib läbi Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talitus. «Selle kriminaalmenetluse kohta ei ole hetkel võimalik täiendavat informatsiooni avalikustada,» lausus Luige.

Politsei sai riigikogu valimiste ajal ning sellele eelnenud ja järgnenud päevadel kokku üle 80 valimistega seotud teate, millest umbes pooled puudutasid poliitilist välireklaami.

Politsei kontrollis kõiki välireklaami puudutavaid teateid, kuid suur hulk neist puudutas reklaame elumajade trepikodades, kaubanduskestustes ning muudes siseruumides, kus plakatite üles panemine ei ole seaduse järgi keelatud. Seitsme poliitilise välireklaami juhtumi puhul alustas politsei väärteomenetlust. Ühe väärteomenetluse on politsei alustatud ka hääletamissedeli hääletamisruumist väljaviimise kohta.

Politsei sai seoses valimistega palju teateid ka sellest, et inimesi häiris aktiivse agitatsiooni perioodil nende tülitamine noorte poolt, kes jagasid meeneid, kuid ei olnud teadlikud selle erakonna põhimõtetest või valimislubadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles