Obama Ansipile: imetlen Sinu selgejoonelist juhtimist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama saatis peaminister Andrus Ansipile valimisvõidu puhul õnnitluskirja.
USA president Barack Obama saatis peaminister Andrus Ansipile valimisvõidu puhul õnnitluskirja. Foto: Vabariigi Valitsus

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama saatis täna peaminister Andrus Ansipile valimisvõidu puhul õnnitluskirja.

«Ma imetlen Sinu selgejoonelist juhtimist praegusel väljakutseterohkel ajal, sealhulgas Eesti liitumist euroalaga selle aasta alguses,» seisis kirjas.

Obama hindas ka Eesti panust Afganistanis. «Eesti on tugev liitlane NATOs ja hinnatud partner Ameerika Ühendriikidele. Mul ei ole kahtlust, et meie riikide kahepoolsed suhted muutuvad Sinu järgmise ametiaja perioodil koos töötades veelgi tugevamaks,» märkis Obama.

Teiste seas on peaministrit juba õnnitlenud ka Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso, Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn, Euroopa Parlamendi president Jerzy Buzek, NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen, Saksa kantsler Angela Merkel, Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Soome peaminister Mari Kiviniemi, Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker, Belgia peaminister Yves Leterme ja Leedu peaminister Andrius Kubilius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles