Reformierakond võib emapensioniga nõustuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koalitsioonikõnelustel pole küll emapensioni küsimust veel arutatud, kuid Reformierakonna esimees peaminister Andrus Ansip ei välistanud sellega nõustumist.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et koalitsioonikõnelustel pole IRLi üht olulist valimislubadust - emapensioni kehtestamist - veel arutatud. «Kõik sõltub sellest, kuidas seda emapensionit defineerida, mis on selle sisu. Aga jah, me ei alustaks läbirääkimisi, kui ei näeks ühisosa,» vastas Ansip küsimusele, kas Reformierakond võib emapensioniga nõustuda.

«Eile läbirääkimistel jõudsime kokkuleppele, et vanemahüvitiste süsteemi ei muudeta. Mis ei tähenda seda, et tehniliselt ei täiustata selliselt, et igasugused väärkasutused oleks välistatud. Kuid sellised detailid pole poliitiline küsimus, mida kahe erakonna vahel tuleks läbirääkimistel kokku leppida. Neid ettepanekuid ootaks eelkõige sotsiaalministeeriumist,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles