Üksikkandidaat nõuab e-hääletuse tühistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluaas
Henn Põlluaas Foto: Valimised

Riigikogu valimistel osalenud üksikkandidaat Henn Põlluaas esitas vabariigi valimiskomisjonile taotluse tühistada riigikogu e-hääletuse tulemus, sest mõnel juhul polnud valijatele täielikult näha kogu kandideerijate nimekiri.

Kui kasutatud veebilehitsejale oli tähtede suuruseks määratud näiteks 150 protsenti (tavaline on 100 protsenti), polnud Põlluaasa sõnul alati korralikult võimalik näha tervet kandideerijate nimekirja. Seetõttu polnud kõigil valijatel võimalik talle e-hääletusel hääli anda ja sellega rikuti kandidaatide võrdse kohtlemise printsiipi, diskrimineeriti üksikkandidaate ja moonutati valimistulemust.

«Kujutage aga ette, mis oleks toimunud, kui arvutiekraanidel oleks kandidaatide nimekirjast puudunud Henn Põlluaasa asemel sellised nimed nagu Ansip, Laar, Savisaar jt,» nentis ta.

Põlluaas kogus Nõmme ja Mustamäe piirkonnas 293 häält, neist 75 anti talle e-häältena. Riigikokku saanuks Põlluaas, kui ta kogunuks 6310,25 häält, mis oli selle ringkonna lihtkvoodi suurus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles