Mikser: tõenäoliselt alustab Reform kõnelusi IRLiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonnaga täna õhtul kohtunud sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser ütles, et kõnelus oli sõbralik, aga erimeelsused tähtsates küsimustes märkimisväärsed ning tõenäoliselt alustab Reformierakond koalitsioonikõnelusi pigem IRLiga.

Mikser rääkis ERR Uudistele, et kohtumisel tuli ilmsiks mitmeid erimeelsusi – näiteks on sotsidele tähtis aidata raskesse sotsiaalmajanduslikku olukorda sattunuid, ent selleks on vaja raha ja pole realistlik loota, et seda suudetaks leida üksnes olemasolevaid kulusid ümber jagades.

«Ka maksupoliitika mõningane ümberjagamine on selle jaoks paratamatult vajalik, siin on üks väga suur erimeelsus,» nentis ta.

Sotside juht avaldas lootust, et Reformierakonnal oli siiras huvi teada saada, milline on nende nägemus probleemsetest valdkondadest, kuna seda on neil mõistlik ja kasulik teada ka juhul, kui nad alustavad läbirääkimisi IRLiga.

Mikseri sõnul võeti nende mõtted teadmiseks, kuid homme oma eelistusi arutama kogunev Reformierakond alustab koalitsioonikõnelusi ilmselt pigem olemasoleva koalitsioonipartneri IRLiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles