Michal: sotside kõrvalejäämine pole veel kindel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond kohtus SDE delegatsiooniga, et arutada  koostöö võimalusi koalitsioonis. Pildil SDE delegatsioon Stenbocki majast lahkumas.
Reformierakond kohtus SDE delegatsiooniga, et arutada koostöö võimalusi koalitsioonis. Pildil SDE delegatsioon Stenbocki majast lahkumas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et sotside kõrvalejätmine koalitsiooniläbirääkimistelt pole veel kindel.

«Tänaseks see veel selge ei ole,» ütles Michal ETV uudistesaates «Aktuaalne kaamera». «Homme hommikul kell 11 koguneb Reformierakonna juhatus, kes kuulab ära ülevaate nendest konsultatsioonidest, mida me pidasime ja põhimõttelistest Eesti tulevikku puudutavatest küsimustest, mida me arutasime.»

«Arutame seda ühisosa, mis meid mõlema erakonnaga liidab või lahutab,» ütles täna IRLi ja sotside esindajatega kohtunud Reformierakonna delegatsiooni kuulunud Michal. «Loomulikult on seda IRLiga ideoloogiliselt märksa lihtsam leida, oleme kriitilisel ajal koos väga olulisi otsuseid teinud, teatav üksteise tundmine ja õlg-õla tunne on olemas.»

Samas ütles Michal, et see võiks tekkida ka sotsidega. «See laiendaks selgelt valitsuse kandepinda ideelises plaanis laiemaks,» ütles ta.

Kolmikliitu, kuhu kuuluksid nii Reformierakond, IRL kui sotsiaaldemokraadid, ta aga tõenäoliseks ei pidanud.

«Ma ei arva, et see väga tõenäoline on, sest nagu peaminister Andrus Ansip on öelnud, siis liiga suur koalitsioon võib muutuda laisaks – inimesed koalitsioonis ei pinguta iga päev dialoogi nimel opositsiooniga,» ütles Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles