Rumm: Padar püsib, Ansip põrub

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Rahandusminister Ivari Padari aususe tõttu hindab rahvas Padari tegevust enam kui peaminister Andrus Ansipi oma, leiab riigikogu sotsiaaldemokraadist liige Hannes Rumm oma

blogipostituses

pealkirjaga «Padar püsib, Ansip põrub».

«Kristen Michali jutt teeb meele mõruks sel põhjusel, et Reformierakond ei ole ikka veel oma viimase poole aasta vigadest midagi õppinud,» kirjutas Rumm, viidates Michali tänasele kommentaarile Postimees.ee's, mille kohaselt rahandusministri populaarsus viib riigi raskustesse.

Rummu hinnangul on Reformierakonna toetuse languse kõige olulisem põhjus see, et nad on püüdnud tegelikkust ilustada ning vastutust enda kaelast ära veeretada.

«Juba praegu on Eesti ajalehtedes püsirubriigiks muutunud peaminister Andrus Ansipi tsitaadivalimikud, mis tänu mõõdutundetule optimismile vaevalt kuu-kaks hiljem naeruväärsed näivad,» nentis Rumm.

Tema sõnul on Reformierakonnal tõsiselt vaja mõelda selle üle, miks küsiti valitsuse pressikonverentsil tulnukaks olemise kohta Andrus Ansipilt ja mitte tema kõrval istunud Padarilt.

Padar on Rummu meelest ebameeldivatest uudistest rääkinud ausalt ja pole kartnud raskete otsuste tegemisel vastutust enda kanda võtta.

«Kui Reformierakonnale ei ole seni edu toonud rahandusministri halvustamine ja vastutuse tema kaela veeretamine, siis ei too see edu ka edaspidi,» lisas Rumm.

Tema sõnul saavad sotsiaaldemokraadid suurepäraselt aru, et kui Ansip põrub, põrub kogu valitsus.

«Eesti vajab rasketel aegadel töövõimelist valitsust ja valitsusjuhti, mis pideva populaarsusreitingute pärast muretsemise asemel keskendub probleemidele, mida on rohkem rohkem, kui eales varem sellel sajandil,» märkis Rumm.

Postimees kirjutas täna, et AS Turu-uuringute küsitluse tulemuse kohaselt on Reformierakonna toetus võrreldes suvega vähenenud neli protsenti (17 protsendile) ja Keskerakond muutus enim toetatud parteiks (18 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles