Jürgen Ligi: kas uus riigikontrolör või pangajuht?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Poliitkuluaarides on avalik saladus, et Eestile euroraha toonud ja Euroopa parimaks valitud rahandusminister Jürgen Ligi on valmis loobuma oma senisest rollist ja maanduma mõnel mittepoliitilisel ametikohal.

Enim spekuleeritakse sellega, et Ligist võib saada uus Eesti Panga president. Praeguse pangajuhi Andres Lipstoki ametiaeg lõpeb järgmisel aastal ning vastavalt seadusele ta selles ametis jätkata ei saa.

Kuid mitu allikat ütles Postimees.ee’le, et on räägitud ka Ligi võimalikust asumisest riigikontrolöri ametipostile, mis vabaneb kahe aasta pärast. Mihkel Oviir lõpetab siis oma teise ametiaja.

Omaette küsimusi tekitab, kas riigikontrolöri ametikoht pole mitte selline, kus tegusal ja sõnakal Ligil võib igav hakata. Teisalt on viidatud, et ei saa välistada, et juttude taga on Reformierakonna plaan leida pangajuhiks hoopis keegi teine.

Postimees.ee'ga konsulteerinud poliitikavaatlejad märkisid, et n-ö Ligi küsimus peab paratamatult leidma lahenduse koalitsioonilepingu sõlmimise käigus ehk lihtsalt ehku peale taolist vangerdust jätta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles