Valimistel oli 4783 kehtetut sedelit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabariigi valimiskomisjoni esialgsetel andmetel lasid valijad riigikogu valimistel valimiskastidesse 4783 kehtetut sedelit.

Riigikogu valimiste ajal oli Eestis 911 492 hääleõiguslikku kodanikku. Valimistest võttis osa 579 797 inimest, kes lasid valimiskastidesse 575 014 kehtivat sedelit. Valimiste osalusprotsent oli 63,61

Häälte ülelugemisel Tallinna valimiskomisjonis demonstreeris linnasekretär Toomas Sepp ajakirjanikele kehtetuid valimissedeleid, millest ühe peale oli näiteks kirjutatud «Hääletan kõigi 101 Toompeal kõrgepalgalise parasiidi poolt!».

Veel oli näiteks üks valija kirjutanud valimissedelisse kandidaadi numbri asemel «IRL», kuigi sedeli lahtrisse pidanuks kirjutama kandidaadi numbri. Üks valija oli kirjutanud kandidaadi numbriks 6000, kuigi sellise numbri all kandideerijat ei olnud.

Üks valija oli tõmmanud kandidaadi numbri lahtrisse kriipsu ning üks valija oli kogu sedelile suure risti peale kriipsutanud. Mitmel valimissedelil oli kandidaadi number nii segaselt kirjutatud, et sellest ei ole võimalik üheselt aru saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles