Ilves: kellegi hääl ei läinud kaduma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Abja valimisjaoskonnas valimas.
President Toomas Hendrik Ilves Abja valimisjaoskonnas valimas. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on Eesti poliitiline maastik kindlasti mitmekesisem kui neli riigikogusse pääsenud erakonda ning kellegi hääl ei läinud kaduma.

«Ma tänan kõiki kodanikke, kes kasutasid 6. märtsil oma põhiseaduslikku võimalust otsustada, millist tulevikku me oma riigile tahame. Õnnitlen erakondi ja poliitikuid, kes asuvad tööle riigikogu uues koosseisus. Aga meie tänu kuulub kõigile, kes valimistel kandideerisid, sest nad kõik rikastasid kampaaniat ideede ja sisuka aruteluga,» ütles Ilves pressiteate vahendusel.

«Pidagem meeles, et vaba rahvas kannab avalikku võimu iga päev, suheldes aktiivselt oma valitud esindajatega ja kontrollides seekaudu nende tegevust,» lisas ta.

Presidendi sõnul ei tohi need, kellele valijad andsid oma hääle, inimeste usaldust petta ja neil tuleb riigikogusse tööle minna. «See on aus oma valijate vastu ja suurendab usaldusväärsust Eesti poliitikas,» märkis Ilves.

Lähipäevil on presidendil kavas kohtuda kõigi parlamendivalimistel edukaks osutunud erakondade esindajatega. «Ma soovin, et koalitsioonilepet sõnastades näeksid nad lahendamist vajavate probleemide hulgas tööpuuduse vähendamist, kohalike omavalitsuste reformi, haridussüsteemi tulevikku, aga kõige üldisemalt ka demokraatia tugevdamist ning riigi ja tema kodaniku vahelise usalduse süvendamist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles