Legendaarne eksmaavanem läheb riigikokku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste maavanemate seast hakkas endine Jõgeva maavanem Aivar Kokk silma oma ideedega. Nii lubas ta panna Jõgeva ja Tartu vahel käima rööbasbussid ning katta terve maakonna wifi-võrguga. Lisaks korraldas ta Kalevipoja uisumaratone Peipsi järvel.
Teiste maavanemate seast hakkas endine Jõgeva maavanem Aivar Kokk silma oma ideedega. Nii lubas ta panna Jõgeva ja Tartu vahel käima rööbasbussid ning katta terve maakonna wifi-võrguga. Lisaks korraldas ta Kalevipoja uisumaratone Peipsi järvel. Foto: Margus Ansu

Omamoodi hullude ideedega Jõgevamaa Eesti kaardile toonud ettevõtja, endine Jõgeva maavanem ning praegune Jõgeva vallavolikogu esimees Aivar Kokk kogus valimistel 3359 häält ning suundub parlamenti.


Ootamatult palju hääli tõid talle enda arvates Jõgevamaal elatud 50 aastat ning seni tehtud tööd. «Talust tallu ma ei käinud,» kinnitas Kokk. Valimiskampaaniat mees siiski tegi. Selleks kulus hinnanguliselt umbes 100 000 krooni (~6390 eurot) isiklikku raha, tunnistas ta.

Jõgevamaal oli Kokk kõige populaarsem kandidaat. Ringkonna (Tartumaa ja Jõgevamaa) peale kokku oli tema valimistulemus kolmas, jäädes alla Ene Ergmale ning Igor Gräzinile.

Parlamendis lubab mees hakata seisma muu hulgas omavalitsuste tulubaasi taastamise eest. Nii omavalitsuste kassasse laekuva tulumaksuprotsendi osas kui ka kütuseaktsiisist laekuva raha tõstmine taas 15 protsendile.

Samuti lubas ta suunata edaspidi Peipsiäärsetesse piirkondadesse rohkem riiklikke investeeringuid ning seista selle eest, et pensionisüsteem soosiks täistööajaga tööl käivaid inimesi.

Kokk on ka üks Jõgevamaa omavalitsuste liitumise eestvedaja ning teinud varem ettepaneku liita ühte maakonda Jõgevamaa ja Tartumaa. Kes saab Koka mantlipärijaks, seda otsustab Jõgeva vallavolikogu lähinädalail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles