New York Times valimistest: eestlased kannatasid stoiliselt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Mainekas Ühendriikide päevaleht New York Times kirjutas Eesti parlamendivalimisi kommenteerides, et vaatamata majandusraskustele suutis Eesti vältida kriisi sattunud Läti teed.

NYTi Moskva korrespondent Ellen Barry tõi välja asjaolu, et parlamendivalimistel võidutses senine koalitsioon, mis pälvis rahva toetuse vaatamata valusatele eelarvekärbetele.

Seejuures kasutas Barry valitsuse poliitikat kirjeldades terminit laissez-faire kapitalism, mille kohaselt vastutavad inimesed ise oma majandusliku ja sotsiaalse heaolu eest ning valitsus tagab demokraatiat kaitses inimestele õigused elada nii, nagu nad ise tahavad.

«Kuid erinevalt naaberriigist Lätist, kus majandusraskused viisid rahutusteni ning valitsuse kukkumiseni, neelasid eestlased kannatused stoiliselt alla,» kirjutas Barry. «Need ohvrid lubasid Eestil ühineda jaanuaris eurotsooniga, mida liidrid on nimetanud selle märgiks, et riik on teel Lääne-Euroopa elustandardite suunas.»

Ka kirjutas väljaanne sellest, et kuigi sügava majanduslanguse ajal kerkis tööpuudus Eestis 2010. aasta alguses 19,8 protsendini, on majandus taas pööranud tõusuteele ning ka tööpuudus on riigis vähenenud umbes kümne protsendini.

Lisaks peatus Barry põgusalt ka Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare rahaskandaalil, tuues välja asjaolu, et Tallinna linnapea mainet kahjustanud skandaal sai alguse Postimehe artiklist.

Kaitsepolitsei väitel küsis Savisaar varjatult välisriigi juriidiliselt isikult, Venemaa raudtee juhilt Vladimir Jakuninilt raha nii otse oma parteile kui ka tema enda valimispiirkonnas asuva kiriku ehitamiseks. Savisaar on eitanud erakonnale raha küsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles