Aamulehti nimetas Kaja Kallase Eesti valimiste komeediks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soome ajaleht Aamulehti kirjutab, et Euroopa Liidu transpordivoliniku Siim Kallase advokaadist tütar Kaja Kallas on Eesti parlamendivalimiste komeet.

Eelmise nädala alguses võisid eestlased televiisorist näha, kuidas Siim Kallas käis valimiskasti juures ja põrutas seejärel tagasi Brüsselisse. Kelle poolt ta ikka hääletus, kui oma tütre poolt, kirjutab väljaanne.

Aamulehti väitel on 33-aastane Kaja Kallas valimiste silmapaistvam viimase hetke uustulnuk. Alles mullu novembris poliitikasse siirdunud naine jõudis meedias kiiresti esilehtedele.

Aamulehti meenutab lugejatele, et Kaja Kallas on olnud poliitika sees lapsepõlvest saadik, kuna nende kodus aset leidnud nõupidamistel osalesid nii Lennart Meri, Edgar Savisaar kui paljud teised tollased mõttekaaslased.

Kaja Kallas esindab sarnaselt isaga Reformierakonda, kuna ükski teine partei ei lange maailmavaatega kokku.

Soome peetakse turuliberalismi külmaks ja kõvaks aateks. Kaja Kallase kinnitusel on tema südilt parempoolne aga soojast südamest.

Ümbritseva vaesuse ja viletsuse tõttu muutub inimene kergesti sotsialistiks, tõdes Kallas. «Kuid kui ta hakkab otsima tõhusaid abinõusid vaesuse kaotamiseks, siis ta märkab, et vahendid pakub välja liberaalne turumajandus,» selgitas ta Aamulehtile.

Kuigi Eesti ajalehed on «pakkunud» Kallasele justiitsministri ametikohta, siis naine ise vajutab selles osas pidurit. «Enne tuleb parlamendis kogemusi koguda, seejärel vaatame neid muid väljakutseid.»

Harju- ja Raplamaal kandideerinud Kaja Kallas kogus 7157 häält, mis oli erakonna paremuselt viies tulemus ja pääseb seega kindlalt parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles