Seppik: vastust peab andma eelkõige Savisaar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Ain Seppik pressikonverentsil.
Edgar Savisaar ja Ain Seppik pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu keskfraktsiooni aseesimehe Ain Seppiku hinnangul tuleb erakonnal valimiskaotusest kindlasti omad järeldused teha ning eelkõige on see nüüd Edgar Savisaare otsus, kas erakonna esimees millegi eest ka vastutab.

«Euroopalik traditsioon on ju selline, et kui erakond valimised kaotab, siis võtab erakonna esimees vastutuse. Praegu ilmselt kogu erakond jälgib teraselt - ja Eesti avalikkus ka - mida teeb Edgar Savisaar,» ütles Ain Seppik ERR-i raadiouudistele.

«See peab olema tema otsus nüüd, et kas põhimõtteliselt erakonna esimees ka millegi eest vastutab või üldse ei vastuta,» sõnas Seppik, lisades, et Savisaare isiklik tulemus on vaid üks näitaja, sest ka paljud teised keskerakondlased said isiklikult häid tulemusi.

Seppik ütles, et erakonna viletsam tulemus sõltus nii kampaaniast, mille jaoks ei jätkunud piisavalt raha, kui ka erakonna sisemistest probleemidest. «Ma pean silmas siin meie üldnimekirja ebademokraatlikku moodustamist. Ei olnud küllaldaselt arutelu ja ei olnud võib-olla seda hoogu, mida ma varem olen täheldanud.» Tema hinnangul taipasid samas nišis olevad sotsid selle momendi ära ning tegid väga tõsist tööd.

Seppiku hinnangul peaks nüüd järeldused tulema eelkõige juhatuse tasandilt. «Juhatus ei saa olla kummitempel, kes tembeldab ainult esimehe tahet,» märkis ta.

Ta pidas võimalikuks, et juhatus võtab seisukoha, et esimees peab kaaluma tagasiastumist või leiab, et kogu juhatus on süüdi ja võtab vastutuse. «Aga nii, et ütleme: ah, läks, kuidas läks, kolm kohta on vähem, mõju on väiksem, lööme aga vilet edasi – nii minu meelest edasi minna ei saa,» ütles Seppik.

Ka erakonna juhatuse liige Jüri Ratas tõdes, et kolme koha võrra tagasiminekut olukorras, kus varem parlamendis 12 kohaga esindatud kaks erakonda jäid üldse riigikogust välja, tuleb analüüsida. «Keskerakond oli eelmises riigikogus suurim opositsioonierakond, eks tuleb selles koosseisus vaadata, kuidas seda tööd nii opositsiooni, aga ka koalitsiooni vahel paremini sättida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles