Terk: vägisi ei saa kedagi riigikogus hoida

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Terk
Erik Terk Foto: Peeter Langovits

Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi juhi Erik Terki sõnul on sellest küll kahju, et riigikokku pääses ainult neli erakonda, kuid vägisi ei saa seal kedagi hoida ning seetõttu ei dramatiseeriks ta olukorda üle.

«Esimesed neli erakonda olid ju sisuliselt ette teada ja see, et rohelised ja rahvaliitlased välja jäävad, oli ka prognoositud,» märkis Terk, kelle sõnul olid valimistulemused igati ootuspärased.

Tema hinnangul on nii rohelistel kui ka maainimestel nüüd põhjust järele mõelda, mis saab edasi. «See roheliste lugu oli äärmiselt segane ja paljud ei saanud üldse arugi, mis toimus. Teadliku valija jaoks aga ei olnud vabameeste trikk veenev, sest jäi arusaamatuks, kuidas nad seostuvad rohelise poliitikaga,» rääkis Terk.

Sotside hea tulemus näitab mehe arvates, et senine rahandusele keskendunud poliitika ei rahulda enam paljusid inimesi ning valijad otsivad midagi uut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles