Vähim hääli saanute seas andsid tooni rahvaliitlased ja rohelised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised
Valimised Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eilsetel valimistel kogus Edgar Savisaar 23 012 häält, kuid oli ka kandidaate, kes said alla kümne hääle.

Haabersti, Kristiine, Põhja-Tallinn ringkonnas kogus kõige vähem hääli ehk 9 häält Reio Vilipuu (Rahvaliit), Svetlana Ivnitskaja (üksikkandidaat) sai 17 ja  Karl Rammus (Rahvaliit) 18 häält.

Kesklinna, Lasnamäe, Pirita ringkonnas sai Ivar Nuut (rohelised) 15, Meelis Gross ja Ilja Stožarov (mõlemad Rahvaliit) 18 häält.

Mustamäe ja Nõmme ringkonnas kogusid Dmitri Petrjakov (Rahvaliit) 14, Enno Poldre (rohelised) 21, Vladimir Afanasjev ja Kaarel Jaak Roosaare (mõlemad Rahvaliit) 27 häält.

Harju- ja Raplamaal kogus Erko Soopalu (rohelised) 8 ning rahvaliitlased Sven-Erik Veimer 11, Jüri Peterson 17 ja Asko Kivinuk 17 häält.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal kogus rahvaliitlane Andres Tabor 21, Mati Lepna 27 ja Alvi Rand (mõlemad rohelised) 30 häält.

Lääne-Viru maakonnas said rohelised Jevgeni Tširkin 17 ja Andres Suvi 40 ning rahvaliitlane Toivo Leemets 55 häält. 55 häält kogus ka roheline Riho Rannikmaa.

Ida-Viru maakonnas läks viletsasti rohelistel, sest Vladimir Šuljatikov sai 15, Maret Sannikova 21 ja Jefim Lvovski 23 häält.

Järva- ja Viljandimaal kogusid keskerakondlased Elena Sapp, Raivo Raave ja Arvo Adelbert vastavalt 25, 29 ja 32 häält.

Jõgeva- ja Tartumaal said roheliste nimekirjas olnud Vladimir Redpap 17 ja Marek Vahula 25 häält ning rahvaliitlane Dagmar Mattiisen 27 häält.

Tartus kogus vähim hääli roheliste nimekirjas kandideerinud Kristina Ivatševa (13 häält), kellele järgnesid rahvaliitlane Rain Tuulik (31) ja Ivatševa kaaskandideerija Antti Nöps (39).

Võru-, Valga- ja Põlvamaal  kogus rahvaliitlane Enn Braun 15 ning rohelised Ott Alemaa ja Raik Vürst vastavalt 18 ja 19 häält.

Pärnumaal said roheliste nimekirjas olnud Juhan Haravee 8, Jüri Lember 21 ja Veiko Potisepp 22 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles