Jakobson: üksikkandidaat oleks riigikogus isolatsiooni jäänud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Jakobson
Tallinna Ülikooli politoloog
Mari-Liis Jakobson Tallinna Ülikooli politoloog Foto: Pm

Kui mõni üksikkandidaat oleks riigikokku pääsenud, oleks ta ilmselt jäänud sisulisse isolatsiooni ega saanuks suurt muutust tuua, ütles Tallinna ülikooli riigiteaduste instituudi lektor Mari-Liis Jakobson.

«Ainult juhul, kui koalitsioon ja opositsioon oleksid saanud kumbki 50 kohta, oleks üksikkandidaadil võinud ka poliitiline roll olla. Arvata on, et üksikkandidaat poleks toonud väga suurt muutust, tõenäoliselt pole tal nüüdisaegses poliitikas võimalust sisuliselt kaasa rääkida,» nentis Jakobson Vikerraadio hommikuprogrammile antud intervjuus, vahendasid ERRi uudised.

Eilsete valimiste tegelikuks võitjaks pidas politoloog sotsiaaldemokraate. Reformierakonna kohta märkis Jakobson, et nad on head maratonimehed - nende jooks läheb veel edasi ja stabiilsus võib muutuda stagnatsiooniks vaid juhul, kui erakond uue valimistsükli jooksul ühtki reformi ei tee.

Roheliste kesine valimistulemus näitab politoloogi sõnul, et vabade kodanike taktika ei töötanud, Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare rekordilise häältesaagi põhjuseks pidas Jakobson aga idarahaskandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles