Roheliste juhatus lahkub ametist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman
Aleksei Lotman Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eestimaa Roheliste esimese eestkõneleja Aleksei Lotmani sõnul astub erakonna juhatus pärast üldkogu kokkukutsumist tagasi.

«Ka kõrgemal võimukandjal on õigus eksida,» ütles Lotman valimistulemuste kohta. «Need neli protsenti, kes hääletasid meie poolt, ei eksinud.»

Küsimusele, mis võis rohelistele saatuslikuks saada, ei osanud eestkõneleja vastata. «Kui ma nii tark oleksin, siis poleks me vigu teinud. Kindlasti oleme oma valijatele väga tänulikud ja täname neid usalduse eest. Jätkame samade eesmärkide nimel töötamist ka edaspidi,» lubas Lotman.

Erakonnakaaslase Marek Strandbergi hinnangul sai rohelistele saatuslikuks rahapuudus. «Kampaania läbiviimiseks vajaliku raha leidmisel on erakond selgelt ebaõnnestunud,» tõdes ta. «Mis on selle põhjus, on raske öelda, aga ju siis pole erakonna poliitika olnud piisavalt atraktiivne ettevõtjate jaoks, kes on eelistanud toetada teistsugust poliitikat ja maailmavaadet.»

Nö tavakodanik, kes valimas käib, lähtub aga Strandbergi hinnangul erakonna maailmavaate tutvustamiseks kulutatud raha hulgast. «Asjatundjad ütlevad, et 90 protsenti valikutest tehakse nähtava reklaami põhjal ja see on meil tagasihoidlik, seega oleme täiesti paratamatus seisus,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles