Keskerakonna peopaika tuli politsei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimispidu
Keskerakonna valimispidu Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Südaöö paiku, pärast seda, kui Keskerakonna juht Edgar Savisaar oli oma kõne pidanud, saabus erakonna peopaika Meriton Hotel Tallinnas neli politseiametnikku, et kontrollida, kas peol on joobes alaealisi, kuid peoruumi politseinikke algselt ei lastud. Teisel kontrollimisel rikkumisi ei tuvastatud.

Politseinikud sisenesid hotelli, kuid pidu valvav G4Si turvamees neid peoruumidesse ei lubanud. 

Hotelli turvatöötaja sõnul teavitas keegi politseid, et Keskerakonna peol on alaealised, kes tarvitavad alkoholi.

«Meil on tellitud G4S turvateenistus teostama läbipääsurežiimi ja ma ei usu, et turvafirma laseks alaealisi siia peole,» sõnas hotelli turvatöötaja Tarmo.

Kuigi talle väideti, et turvafirma ei kontrolli isikutunnistusi, väitis hotelli turvatöötaja, et kontroll toimub ja lisaks vaadatakse sisenejatele näkku.

«See tundub rohkem provokatiivne kui reaalne,» nentis ta väljakutse kohta. «Ma ei kommenteeriks seda, tean, et tellitud on G4S valvama seda pidu ja üritust ja ei usu, et nad laseks alaealisi alkoholi tarbima.»

Turvatöötaja sõnul otsustas politsei lahkuda, sest nad usaldavad hotelli, mis omakorda usaldab G4Si.

«Ma kindlasti räägin ise politseiga täpselt läbi, et mis probleem on – teie lahkel loal,» nentis Tarmo.

«Vabandage, et tülitasime teid,» nentis politseiametnik enne lahkumist.

Politsei pressiesindaja täpsustas esmaspäeval, et politseinikud naasid pärast lahkumist ja sisenesid ka peoruumi ja kontrollisid visuaalselt, kas ruumis on alaealisi. Väidetavalt näitas võimalike alaealiste pilte neile ka üks fotograafidest, kuid selle alusel polnud võimalik rikkumist tuvastada.

Pressiesindaja sõnul lahkusid politseinikud alguses seetõttu, et nende hinnangul tuli kohtuda hotelli turvajuhiga, kuigi selleks tegelikult vajadust polnud. Kas politseinike esimene lahkumine avas võimaluse lahkuda ka võimelikel rikkujatel, ei soovinud pressesindaja oletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles