Soome roheliste peasekretär: tulemus valmistas natuke pettumust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised.
Rohelised. Foto: Liis Treimann

Tallinnasse roheliste erakonna valimispeole saabunud Soome roheliste erakonna peasekretär Panu Laturi tunnistas, et ootas Eesti kolleegidele paremat tulemust.

Hetkel on rohelised noppinud neli protsenti häältest, mis tähendab, et valimiskünnise ületamisest lahutab neid vaid üks protsent.

«Eks see valmistab muidugi pettumust, kui rohelised ei pääsegi riigikokku,» märkis Laturi. Ta tõdes, et lisaks Eestile on toetus rohelistele langenud ka paljudes teistes Euroopa riikides, kuid samas ei osanud ta öelda, miks see nii on.

Soomes on toetus Laturi kinnitusel viimastel aastatel vastupidi just tõusnud. Kui 2007. aastal said rohelised Soome parlamendivalimistel 8,5 protsenti häältest, siis tänavuste küsitluste põhjal ennustatakse neile kevadisteks valimisteks üheksat kuni kümmet protsenti.

«Üks põhjus on ilmselt see, et meil on paljudes olulistes küsimustes, näiteks kliimaga seotud küsimustes, väga konkreetsed ja tugevad seisukohad ja inimesed mõistavad, et me ei saa enam elada samamoodi nagu 1980ndatel, vaid peame keskenduma tulevikule,» rääkis Laturi.

Eestimaa rohelistega on soomlastel Laturi kinnitusel väga soojad suhted ning kindlasti tehakse tihedat koostööd ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles