Jaan Toots: meedia pärsib Rahvaliidu edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toots
Jaan Toots Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu peaministrikandidaat Jaan Toots ütles ETVle antud intervjuus, et tema arvates kahandab Rahvaliidu edu valimistel asjaolu, et meedia pööras erakonnale liiga vähe tähelepanu.

«Eks ikka see mõjutamine ajakirjanduse poolt on ka suur, Rahvaliidust poolteist kuud ju ei räägitud, sellises õhkkonnas oli päris raske tööd teha,» ütles Toots.

Tema arvates mõjutas suhtumine, et Rahvaliit nagunii künnist ei ületa, ka nende valijaid. «Selline psühholoogiline töötlemine oli ju tegelikult väga tõsine,» ütles peaministriks pürgija.

Ometi pole Rahvaliit veel riigikokku pääsemise lootust kaotanud, lisas ta. «Mina pole lootust veel kaotanud, see viie protsendi künnis võib veel tulla,» sõnas Toots.

Tema sõnul on praeguseks loetud häältest suur osa e-hääled, neid aga Rahvaliidu valijatelt eriti ei tule. «E-hääli meie valijad eriti ei anna, need on rohkem tudengid, noored inimesed ja linnainimesed,» iseloomustas ta digitaalselt hääletanuid.

Erakonna esimees Andrus Blok rõhutas Vikerraadio valimissaates, et valimistulemused pole veel lõplikud.

«Rahvaliidu valija käib jaoskonnas, praegustes tulemustes on e-häälte osa väga suur,» sõnas Blok.

«Me loodame häälte juurde saamist,» toonitas Blok.

Blok leidis, et Lääne-Virumaal, kus näiteks tema kandideerib, polegi seis väga halb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles