Strandberg: praegu ei oska tulemuste kohta veel midagi arvata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised oma staabis valimistulemusi ootamas. Keskel Marek Strandberg.
Rohelised oma staabis valimistulemusi ootamas. Keskel Marek Strandberg. Foto: Liis Treimann

Riigikogu roheliste fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi sõnul kõigub roheliste valimistulemus piirkonniti väga palju, mis on ka ootuspärane.

«Praegu veel ei oska küll üldse arvata, kas pääseme riigikokku või ei,» ütles Strandberg Nordic Forum hotellis toimuval valimispeol Postimees.ee´le. «Oleme oma tagasihoidlike võimaluste raames teinud kõik, mis meie võimuses ja loodame, et rahvas soovib meid riigikogus edasi näha, aga ka teistpidine valimistulemus meid väga ei morjenda. Siis tuleb lihtsalt vaadata, kuidas edasi,» lisas ta.

Strandbergi sõnul on valimiseelsed uuringud ennustanud neile kord neli, kord viis protsenti häältest, kuid samas ei kajasta need erakonnas toimunud muutusi seoses 57 vabamehe liitumisega. «Pooled meie kandidaatidest on erakonnavälised. Loodame, et vabamehed annavad meile mõne protsendi juurde, siis on lootust, et rohelised moodustavad uuesti riigikogu fraktsiooni.»

Strandberg kordas erakonna esinumbri Aleksei Lotmani sõnu, kelle hinnangul on võtmeküsimus, kas riigikogus on neli erakonda, kes esindavad kahte maailmavaadet, või viis erakonda, kes esindavad kolme maailmavaadet. «See on demokraatia seisukohalt väga oluline erinevus. Meie loodame, et tuleb viie erakonna variant. Või veel parem - kuue erakonna variant,» märkis Strandberg.

Roheliste valimispeole on kogunenud ligikaudu poolsada inimest, kelle hulgas on nii erakonnaliikmeid, vabamehi kui ka kolleege Soome sõsarparteist. Külalised jälgivad televisiooni vahendusel valimistulemusi ning õhus on tunda ootusärevust.

Meeleolumuusikat pakub peol Kiili gümnaasiumipoiste bänd Non-Stop Sunday.

Erakonna esinumbrit Aleksei Lotmanit kohal ei ole, partei meedianõuniku Katrin Mesilase sõnul viibib Lotman koos perega kodus Läänemaal.

Roheliste erakonnas on praegu kokku 1467 liiget, valimiste eel liitus roheliste valimisnimekirjaga 57 vabameest, nende hulgas näiteks Artur Talvik, Eerik-Niiles Kross, Kaarel Tarand, Heiki Valner, Jaan Sööt, Jaan Kirsipuu jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles