Viljandis käib kummaline häälteostmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lumi
Ülle Lumi Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ühes odavas õlletoas pakutakse inimestele viina või sularaha, kui nad hääletavad Keskerakonna nimekirjas kandideeriva Ülle Lumi poolt. Lumi ise on sellist infot kuuldes pettunud ega tea, mis võivad selle tegutseja motiivid olla.

Postimees.ee lugeja teatas, et Viljandi ühes odavas õlletoas pakuti eile õhtul pudel viina või sularaha 4 eurot inimestele, kes valimistel hääletavad selle kandidaadi poolt, kelle nimi ja number on kirjas kätte pistetud lipikul. Lipikul on Keskerakonna ringkonnanimekirjas neljandal kohal kandideeriva Ülle Lumi nimi ja kandidaadinumber.

«Tegu on Viljandi haigla juhatuse esimehega, mis on eriti irooniline - haiglajuht pakub inimestele viina,» imestas lugeja.

Teiste pealtnägijate sõnul on selline tegevus käinud terve nädala jooksul eelhääletuse ajal.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide sõnul ei ole politseil sellise tegevuse kohta kaebusi ega infot laekunud.

«Mina seda kommenteerida ei oska, mina mitte kellelgi seda teha palunud ei ole, ma täitsa tahaks teada, kes seda teeb,» oli Lumi Postimees.ee’lt saadud infost väga häiritud. «Ma ei tea sellest õlletoast midagi, pole seal oma jalaga käinud.»

«Ükskõik, kuhu ma lähen, vaatan inimestele otsa ja ütlen, et mina seda omaks ei võta,» raius Lumi. «Mul on hirmus kahju sellest ja piinlik, et nii on tehtud. Aga mis saan mina teha, kuidas ma keelata saan? Kas see on provokatsioon, isegi seda ma ei oska öelda,» oli naine pahane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles