Ajakirjanikud: kõige paremini esines värskena mõjunud Mikser

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe ajakirjanike hinded debatis osalenutele.
Postimehe ajakirjanike hinded debatis osalenutele. Foto: Postimees.ee

Eileõhtusesse ETV «Valimisstuudiosse» tõi ajakirjanikest kokku pandud hindamiskomisjoni hinnangul värskust Sven Mikser, kõige nõrgemaks hinnati Vello Leito esinemist.

Punktide järgi hindasid Postimehe ajakirjanikud Argo Ideon ja Mikk Salu ning Postimees.ee juhataja Aivar Reinap ja ajakirjanikud Alo Raun, Teelemari Loonet ja Kaja Koovit kõige kõrgemalt Sven Mikserit (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), kes sai kõigilt hindajatelt maksimaalsed viis punkti.

Mikser tuli, nägi, võitis

«Tänase saate tase oli varasematega võrreldes väga kõrge, kuid sellest hoolimata on võimalik esile tõsta mees, kes oli teistest parem. Sven Mikser tuli, nägi ja võitis,» arvas Raun. «Mikser suutis rääkida selgelt ja sisukalt ning visata selle juures isegi killukese nalja. Ta on tõesti palju arenenud ja valmis olema nii esimees kui peaminister, kuigi varem tundusid sellesisulised jutud rohkem poliitilise ketserlusena.»

«Kui saaks välja anda debüütpreemia, siis läheks see kindasti Sven Mikserile,» nõustus Koovit.

«Aktiivne ja mõjus oma mõtetelt teistest värskemana. Miinuseks mõningane stiili närvilisus võrreldes «vanade kaladega»,» põhjendas Mikserile viie punkti andmist Ideon.

«Sven Mikser mõjus värskemana. Ehk polnud see edu põhjus ainult tema headuses, vaid teiste suurparteide juhtides, kes ei üllatanud,» arvas Reinap.

Laar ja Savisaar mõjusid kogenud poliitikutena

Sotside juhile järgnesid Mart Laar (IRL) 4,67 ja Edgar Savisaar (Keskerakond) 4,17 punktiga.

«Nad esinesid kogenud poliitikutena, kellele ei valmista raskusi debatis sõna saada, jutujärge enda käes hoida ning repliike torgata. Sealjuures esitasid nad ka oma erakondade põhiloosungid selgelt ära,» leidis Ideon.

Koovit: «Mart Laar oli terav, karismaatiline ning kontreetne. Piisavalt ründav ning suutis sobival hetkel olukorra enda kasuks pöörata.»

Neljas oli Andrus Ansip (Reformierakond) 3,67 punktiga, viies 3,17 punkti kogunud Aleksei Lotman (Eestimaa Rohelised) ja kuues Eesti Kristlike Demokraatide esindaja Peeter Võsu 2,17 punktiga.

Eelviimast kohta jagasid Andrus Blok (Rahvaliit) ja Dimitri Klenski (Vene Erakond Eestis), kes said mõlemad kaks punkti viiest võimalikust. Üheksandaks hääletasid ajakirjanikud Vello Leito Eesti Iseseisvusparteist, kelle keskmiseks punktisummaks kujunes 1,33.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles