Kilk: IRLi võimalik edu Reformi ees võib olla Pyrrhose võit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimisreklaamis kuldsel toolil istuv peaminister Andrus Ansip.
Reformierakonna valimisreklaamis kuldsel toolil istuv peaminister Andrus Ansip. Foto: Youtube.com.

Ettevõtja Rein Kilk avaldas arvamust, et juhul kui Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) teeb valimistel Reformierakonnast parema tulemuse, võib see osutuda erakonnale Pyrrhose võiduks*, selles mõttes, et Reformierakond võib sel juhul alustada koalitsiooniläbirääkimisi hoopis Keskerakonnaga.

«IRLi edu puhul võivad ootamatult tekkida koalitsiooniläbirääkimised Reformi- ja Keskerakonna vahel,» arvas Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Reformierakonna esimees Andrus Ansip on öelnud, et tema Edgar Savisaarega koostööd ei tee, aga Keskerakonnast tervikuna pole ta midagi rääkinud. IRL on öelnud, et me Keskerakonnaga koostööd ei tee,» meenutas ise IRLi kuuluv Kilk.

«Sa näed, et võib juhtuda nagu Tartus, kus Reformierakonna jaoks on justkui olemas kaks Keskerakonda, see Tallinnas asuv Savisaare oma ja Tartus tegutsev Aadu Musta juhitav Keskerakond, millest ühega sobib koostööd teha küll?» küsis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Reformierakonna mäng on ju viimase nädala jooksul laiali lagunenud, kui pallimängu terminites rääkida. Ühest küljest hirmutamine Keskerakonnaga, mis paneb kukalt kratsima, kuna vastast pole nagu näha,» leidis Kilk.

«Kas keegi on näinud, kas Ansipil oli reklaamis kuldsel troonil istudes skepter ja riigiõun ka käes?» uuris ta.

---

*Pyrrhose võiduks loetakse mingis olukorras edu saavutamist ränga hinnaga. Väljend pärineb Molosside kuningalt Pyrrhoselt, kes ütles 279. aastal e.m.a. Itaalias peetud võiduka, aga kaotusrohke Ausculumi lahingu järel: «Veel üks selline võit ja ma olen kadunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles