Poliitikud tegid valimispropagandat ka surnud inimestele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees.ee kogutud valimisreklaam.
Postimees.ee kogutud valimisreklaam. Foto: Liis Treimann

Mitu poliitikut saatis oma valimisreklaame surnud inimestele, kahtlustuste kohaselt kasutati kontaktandmete saamiseks ka ebaausaid võtteid.

Keskerakonna nimekirjas riigikokku kandideeriv Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut saatis nimelise reklaami ühe vanamemme 1,5 aastat tagasi surnud õele ja mehele, kes suri juba 2006. aasta 30. jaanuaril, kirjutab Õhtuleht. Vitsut põhjendas enda eksimust volikogu pressiesindaja Ester Šanki vahendusel sellega, et eelmiste valimiste eel andsid inimesed ise telefonivestluses oma aadressi, kuhu saata informatsiooni.

Reformierakonna riigikogu valimiste kandidaat, perearst Helge Hallika saatis kirja väidetavalt oma patsientide nimekirjas olnud inimestele, teiste hulgas sai kirja ka ammu surnud inimene. Hallikaga ei õnnestunud ühendust saada ei ajalehel ega ka Reformierakonna avalike suhete juhil Silver Pukil, kes tõrkus uskumast, et hea ja usaldusväärse arstina tuntud inimene sellises asjas eksis, kuid lubas, et partei büroo uurib välja, kust pärinevad naise valimisreklaamide saatmiseks kasutatud andmed.

IRLi nimekirjas kandideeriv Toomas Tõniste saatis Pärnumaa pensionäridele pöördumise, kus polnud nime, kuid täpne aadress ja tervitussõnad: «Austatud eakas!», IRLi pressiesindaja Rauno Veri kinnitusel edastas erakonnale eakate inimeste aadressid siseministeeriumi rahvastikutoimingute osakonna kooskõlastusel AS Andmevara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles