Ege Hirv: vormilt Euroopa, sisult sovjetlik Valgevene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ege Hirv
Ege Hirv Foto: Valimised

Üksikkandidaadi Ege Hirve hinnangul tuleks justiitsministeeriumi lehele koondada kõikide seaduseparanduste ja uute seadust ettepanekud, et ühiskond oleks kaasatud muudatusettepaneku tegemise alghetkest ja rumalused ei pääseks riigikokku.

Millise teemaga sooviksite riigikogus kõige enam tegeleda ja miks? Kui Teil on konkreetne teema, siis kuidas lahendaksite?

Esimese tunni jooksul esitan seadusemuudatuse erakondade rahastamise lõpetamiseks riigieelarvest ja selle 400 miljoni krooniga, mille Juhan Parts koos poistega Res Publica varjatud rahastajate käsul seadustas, et rahvast kaasava poliitika asemel oleksid meil ainult tülgastavad valimiseelsed reklaamikampaaniad, toidan supiköökides sama süsteemi tekitatud 40 000 töötut inimest. 

12 aastat Reformi ülemvõimu on kaasa toonud rahva absoluutse vaesumise, tulumaksuvabastus välisinvestoritele on takistanud kohaliku jõuka keskklassi teket, mis tänasel päeval on suurim oht riikluse säilimisele.

Näide - miljardilise käibega kontsern on ära võtnud 10 miljonit käivet sajalt kohalikult ettevõtjalt ja jätnud riigile hambutu ja haige töölisklaasi.

Rahvusriigid kestavad ainult jõuka keskklassi toel, süsteem kardab vaba ja majanduslikult sõltumatut kodanikku, kes mõtleb oma peaga, suudab end üleval pidada ja ei allu manipulatsioonidele. 

Veel soovin tegeleda kodanike kaasamisega otsustusprotsessi ja info avalikustamisega. Õiguskaitseorganite poolt genereeritava kuritegevuse paljastamisega, sest elame riigis, kus näiteks prokurör rikub kümneid seadusi oma vana sõbranna käsu peale, samas kui riik maksab tädile palka seaduslikkuse järelvalve eest. 

Lisaks on väga tähtis fikseerida seadusemuudatuste algfaas ja koondada justmini lehele kõikide seaduseparanduste ja uute seadust ettepanekud, et ühiskond oleks kaasatud muudatusettepaneku tegemise alghetkest!

Et alatud võtted ja pahad mõtted ei jõuaks enam märkamatult kolmandale lugemisele riigikogus jõulude ja jaanipäeva ajal nagu eriti keskkonnaministeeriumil kombeks.

Samuti tuleks igasugune kontrollifunktsioon ühiskonnas anda avalikkuse kätte - olgu see siis erakondade rahastamine, mida on väga kerge internetis jälgitavaks teha, ning huvigruppidele või kohtute töö, mis vajab avalikustamist.

Korruptsiooni vastu aitab ainult pidev avalikustamine ja võimalikult paljude inimeste kaasamine otsustusprotsessi.

Ma poleks iial arvanud, et kümne aastaga peale Putini võimuletulekut saabub mu armastatud Eestisse taas vaikiv ajastu, kus Reformi poolt kontrollitud meedia räägib üht ja rahvas hoopis teist, kus teleajakirjanikud käsu peale mõnitavad rahvuslikus ringhäälingus kandideerivaid kodanikke, kus iga justiitsministeeriumist tulev seaduseelnõu on rahvale näkku sülitamine .

See on nii süsteemne tegevus, nii hästi koordineeritud ja planeeritud, et midagi juhuslikku selles ei ole.

Kuidas suhtute e-hääletamisse?

Suhtusin positiivselt kuni ilmnenud vigadeni, mis muutsid üksikkandidaadid nähtamatuteks ja eile oli uudis võimalikest turvaaukudest, mis võimaldab võltsida tuhandeid hääli.

Kuidas luua puuduvad (orienteeruvalt) 50 000 töökohta ja inimesed välismaalt koju tuua?

Jõuka keskklassi tekke soodustamine seadusemuudatustega. Tulumaksuvabastus ainult Eestisse investeerivatele ettevõtetele.

Eesti kroon on surnud, aga krooni stabiilsuse taganud metsad elavad edasi ja soovin, et iga ettevõtlusega alustada sooviv inimene saaks «Ege eelnõu» alusel 2 ha riigimetsa või 20 ha riigimaa tagatisel 10 000 eurot laenu riigi garantiiga.

Ja kui 30 000 inimest ettevõtjatena täna alustavad oma unistuste realiseerimist, siis palkavad nad ehk aasta pärast ka lisatööjõudu ja kõigil on jälle tööd ja leiba. Tegutsemisvabadus + algkapital = edu .

Et loov mõte oleks riigi poolt hinnatud. Et riik annaks üks kord algkapitali, et mitte 100x toetusi maksma jääda. 

Samuti tuleks igasugune kontrollifunktsioon ühiskonnas anda avalikkuse kätte - olgu see siis erakondade rahastamine, mida on väga kerge internetis jälgitavaks teha igale kodanikule või kohtute töö, mis vajab avalikustamist.

Teatavasti riigikogu tegeleb paljuski seadusloomega. Missugust kogemust omate seadusloome vallas ja palju olete sellega oma praeguses elus kokku puutunud?

Me oleme riigina olukorras, kus piiri järgi kuulume Euroopa Liitu, kust tulevaid seadusi me ei jõua ratifitseeridagi, aga peale Putini võimuletulekut 2000 uusaastaöö  on kõik kagebiitlikud sidemed siin nii läikima löödud ja pingule tõmmatud, et kirjutamata seaduste järgi oleme Venega rohkem seotud kui sovjeedid Valgevenest, kus ka endised kommarid kuldsetes toolides valitsevad.

Meid tiritakse nüüd nii Brüsseli kui Vene suunas ja samas tahame me ise rahvusena ellu jääda ja oma seaduste järgi elu edendada - see loob riigile kolmekordseid pingeid luik, haug ja vähk süsteemina.

Ma näen lahendusena seadusloome alguspunkti fikseerimist ja võimalikult paljude huvigruppide kaasamist, seadusemuudatustele eelnevaid pikaajalisi ja põhjalikke avatud arutelusid.

Seadusi on nii palju, et inimeste põhiõigused saavad seetõttu juba kahjustatud.

Olen tavaline kahe lapsega perekonna perepea, mõlemad koos naisega käime tööl. Elame pangalaenuga ostetud eramajas. Lubatakse küll lastetoetusi, pensionitõuse ja mida kõike, kuid unustatakse täiesti tavalised tööl käivad inimesed! Millist otsest tulemust näeme, kui anname oma hääled üksikkandidaadile?

Reformierakond ei hammusta teil nina peast ja ei varasta tagumikku küljest. Ma annan teile tagasi vabaduse ja kõik teie kodanikuõigused, mis 12 aastat valitsenud koalitsioon on röövinud. 

Mis saab edasi, kui Te ei saa järgmisesse riigikogu koosseisu?

Eks mu süda nutab ja hing valutab siis all-linnas edasi ilma otsustusõiguseta ja hakkan osalema variparlamendi töös.

Kui valija ei soovi, et tema ise on ringkaitses õigussüsteemi järgmine rünnakuobjekt, keda 4 relvastatud politseinikku jõhkralt provotseerivad ning ebaseadusliku ja jõustumata kohtumäärusega hullumajja süstimisele veavad, samal ajal ka tema lapsi ja suguvõsa alusetult, ilma mingi põhjuseta jälitades 15 politseipatrulliga, siis ta annab mulle oma hääle ja purustab korporatiivsete tagatubade võimu - neid ringkäenduses kagebiite/kommareid/korruptante mitte valides.

Valimised teevad vabaks ja järgmine võimalus endid poliiteliidist vabastada saabub Eesti rahvale alles nelja aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles