Madison: Keskerakond taganes presidendi otsevalimise toetamisest (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni liikme Jaak Madisoni sõnul on Keskerakond taganenud presidendi otsevalimiste toetamisest ning tal on häbi reeturite pärast.

«Mäletate, kui Keskerakond oli veel opositsioonis, siis ühiselt esitasime seaduseelnõu, mille kohaselt soovime presidendi otsevalimisi,» kirjutas Madison sotsiaalvõrgustikus Facebook. «Antud eelnõu pidi tulema arutlusele homme põhiseaduskomisjonis, kuid oh üllatust, just äsja tuli teade, et fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnul võtavad Keskerakonna saadikud eelnõu tagasi.»

Madison nentis: «Vot mis juhtub, kui oled tegelikkuses kahepalgeline ning valitsuserakonnaks olemise nimel unustad kõik põhimõtted.» Ta lisas, et põhiseaduse muudatust saab algatada vähemalt 21 saadikut. «Seega kahjuks jääb selle eelnõu arutlus ära, kuna presidendi otsevalimist toetab vaid konservatiivide fraktsioon oma seitsme saadikuga. Häbi, lihtsalt häbi reeturite pärast,» kirjutas Madison.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu selgitas, et valitsuse 100 päeva plaanis on kirjas, et välja kavatsetakse töötada presidendivalimiste süsteemi muudatused ning ettepanekute tähtajaks on jaanuari lõpp. «Anname valitsusele selle aja, et ettepanekuid teha ja vajalikud muudatused kompleksselt läbi mõelda,» põhjendas Sarapuu presidendi otsevalimiste eelnõu tagasivõtmist.

«Toetame presidendivalimiste laiapõhjalisemaks muutmist ning otsevalimised on kahtlemata üks laual olevaid võimalusi. Viimased presidendivalimised näitavad selgelt, et süsteemi tuleb muuta,» lisas ta.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles