Ekspert: erakonnad lähevad pensioniea küsimusest mööda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Ülikooli sotsiaalpoliitika professor Lauri Leppik väitis tänases «Terevisiooni» saates, et erakonnad rääkisid eilses «Valimisstuudios» vaid sellest, kuidas asjad peaks olema heal ajal, kuid samas jäeti kõrvale viletsamad ajad ning tulevikuplaanid.

«Kõik erakonnad lähtusid hea aja lootusest ehk kirjeldasid sellist hea aja sotsiaalpoliitikat, kuid oleme näinud, et paar aastat tagasi polnud ajad nii head ja keegi ei tahtnud puudutada võimalust, et äkki ei tule nii head ajad,» sõnas Leppik.

Tema sõnul rõhusid ühed erakonnad sellele, et kui palju nad on pensione tõstnud. Teised aga rääkisid sellest, et kuidas nemad veel rohkem tõstaksid.

Samuti pole Leppiku arvates erakondade valimisprogrammides sõnumit nooremale põlvkonnale, kes lähevad pensionile kolmekümne aasta pärast.

«Erakonnad pole oma programmides nooremale põlvkonnale mingit sõnumit ütelnud, pigem on sihtrühm eakad ja neile kindluse sisendamine,» sõnas ta.

Tema väitel pole mainitud ka pensioniea küsimust, et kuidas või millal nooremad inimesed pensionile saaksid.

«Kas pensionisüsteem sellisena säilib aastakümnete perspektiivis, sellest minnakse vaikimisi mööda,» väitis Leppik.

Samas tunnustas Leppik, et erakondade programmid on põhjalikud.

«Kõik suuremad erakonnad vähemalt oma programmides markeerivad erinevaid sihtrühmasid ja puudutavad mured ära. Tõsi – uusi ideid väga pole,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles