Keskerakond esitas politsei peale kaebuse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Keskerakond saatis kolmapäeval politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Raivo Küüdile kaebuse, milles teatab, et Lõuna prefektuuri Viljandi politseijaoskonna ametnikud on süstemaatiliselt asunud takistama valimisagitatsiooni Viljandi linnas.

Erakonna pressiesindaja Taavi Puki teatel keelasid politseinikud 26. veebruaril noortel, kes jagasid Keskerakonna flaiereid ja kandsid riigikogu kandidaadi Priit Toobali näo kujutise ja kandidaadinumbriga T-särki, teha seda nimetatud särkides.

2. märtsil jagasid kuus noort eespool kirjeldatud särkides Keskerakonna flaiereid. Politseinikud pidasid kinni kõik kuus valimisagitatsiooni tegevat noort ning toimetasid nad Viljandi politseijaoskonda.

Keskerakonna hinnangul oli noorte tegevus seaduslik ning vastab politsei- ja piirivalveameti nõuannetele aktiivse valimisagitatsiooni perioodi ja poliitilise välireklaami keelu kohta.

«Samas tegid ja teevad erakonna logoga riietuses aktiivset valimisagitatsiooni mitmel pool Viljandis Reformierakonna ja IRL-i noored,» väitis Pukk.

Keskerakond palub politsei- ja piirivalveameti peadirektori hinnangut Viljandi politseijaoskonna ametnike tegevusele Eesti Keskerakonna aktiivse valimisagitatsiooni takistamisel ning astuda samme nimetatud tegevuse lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles