Reformierakond: uus töölepinguseadus tuleb vastu võtta sel aastal

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Tõnis Kõivu sõnul leiab uuest töölepinguseadusest häid punkte nii töötajale kui tööandjale, rääkimata positiivsest mõjust Eesti majandusele.

Reformierakonna fraktsiooni arvates tuleb eelnõu vastu võtta sellel aastal ja jõustuda võiks see juba 1. juulist 2009. 

«Pärast uue töölepinguseaduse jõustumist on kõigil tööinimestel palju paremad võimalused õppimiseks ja enda täiendamiseks. Tööandja jaoks on tähtis kindlasti see, et väheneb koormav bürokraatia – täitma ei pea enam tööraamatuid ja isikukaarte, mis 2008. aastal võiks olla enesestmõistetav,» rääkis reformierakondlane Kõiv.

Eelnõu kohaselt suureneb ka töötuskindlustuse määr. Edaspidi tekib töötuks jäänul õigus töötushüvitisele, mille suuruseks on 70 protsenti tema varasemast palgast.

Töötuskindlustuse saajate ring laieneb omal soovil töölt lahkunute võrra.

«Tänu uuele töölepinguseadusele kasvab tunduvalt meie majanduse konkurentsivõime, sest me vabaneme oma põhiliselt pudelikaelast – jäigast tööturust,» seisab Reformierakonna tänases teates.

«Töölepinguseaduse kiire vastuvõtmine on selge abinõu majanduse uuele tõusule pööramisel,» lisas Tõnis Kõiv.

«Mida paindlikumad ja tublimad on meie töötajad  uute oskuste omandamisel, uue ameti õppimisel, seda edukamad on meie ettevõtted üha karmistuvas konkurentsis. Seda paremini läheb ka riigil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles