Keeleinspektsioon venekeelse otsepostituse vastu ei saa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art Kuumi eestikeelne reklaamajakiri.
Art Kuumi eestikeelne reklaamajakiri. Foto: Erakogu

Kuigi keeleinspektsioon on soovitanud erakondadel teha otsepostitatav reklaam venekeelsetes piirkondades eestikeelne venekeelse tõlkega, on nii IRL kui ka sotsid postitanud näiteks Paldiskis ka eestlastele ainult venekeelset reklaami.

Et tegemist on otsepostitusega, mis jääb avalikku reklaami puudutavast seadusesättest välja, ei saa keeleinspektsioon erakondi korrale kutsuda, vahendab ERR Uudised.

«Jah, juriidiliselt on kõik korrektne, sest et inimene teisele inimesele võõrkeelse kirja võib saata, kui ta oletab, et see teine inimene võõrkeelt oskab – seadusega siin otsest vastuolu ei ole, aga üldise reklaami põhimõttega küll,» selgitas keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

IRLi liige Art Kuum selgitas, et postkastidesse pidi jõudma esmalt tema eestikeelne valimisleht, seejärel nädal hiljem venekeelne ning lausvenekeelse lehe tegi ta põhjusel, et usub, et venelased eestikeelset ei loeks.

Samade kaante vahel kakskeelset reklaamlehte ei taha aga erakonnad pakkuda, sest see oleks poolteist korda kõrgema hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles