Küsitlus: naised avastasid enda jaoks IRLi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Kui varasemates arvamusküsitlustes on Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) toetanud rohkem mehed või on toetus olnud n-ö soolises viigis, siis värske Turu-uuringute ASi küsitlus näitab vastupidist arengut.

Nii toetas veebruaris IRLi 16 protsenti naistest, seda meeste 12 protsendi vastu. Taolise tulemusega on IRL naiste seas populaarsuselt teine partei, 21-protsendise toetusega Reformierakonna järel.

Naiste seas on kolmas Keskerakond 15ne ning neljandad sotsiaaldemokraadid 14 protsendiga.

Viies varasemas Turu-uuringute ASi küsitluses on jäänud IRLi toetus naiste seas 8-11 protsendi vahele ehk kolmandiku kuni poole võrra madalamaks.

Meeste seas on samas IRLi toetus olnud varem 9-16 protsendi vahemikus ning iga kord vähemalt protsendipunkti võrra suurem kui naiste seas. Näiteks detsembris toetas IRLi 16 protsenti meestest ning naistest vaid 9 protsenti.

Teine erakond, keda naised meestest enam toetavad, on Keskerakond, kelle puhul pole see aga varasemate uuringute valguses tavatu. Keskerakonda toetab 15 protsenti naistest ning 10 protsenti meestest.

Meeste seas on populaarseim Reformierakond 21 protsendiga, teisel kohal sotsiaaldemokraadid 14, kolmandal IRL 13 ning neljandal Keskerakond 10 protsendiga. Üksikkandidaate toetab 12 protsenti meestest ning 5 protsenti naistest.

Ülejäänud parteide toetus jääb nii naiste kui meeste arvestuses 5st protsendist väiksemaks.

Turu-uuringute ASi veebruariküsitluses arvestati siinkohal nende 607 vastajaga, kes saavad ja kavatsevad pühapäevastel riigikogu valimistel osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles