Keskerakond nõuab uuringutulemuste avaldamise peatamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimismasin 2011.
Valimismasin 2011. Foto: Postimees.ee

Keskerakonna hinnangul on meedia ja uuringufirmade praktika avaldada hääletamise ajal uuringutulemusi eetiliselt väär ja see tuleks koheselt lõpetada.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobali sõnul peaksid meediaväljaanded koheselt peatama igasuguste uuringute avaldamise ja uuringufirmad ei tohiks anda õigust
uuringutulemusi avaldada enne 6. märtsi õhtut kell 20.

Toobal juhtis tähelepanu, et Eestis on juba olnud üks suur skandaal seoses nn lävepakuküsitlustega, mida avaldati valimiste päeval ja mis avaldasid tema hinnangul valimistulemustele mõju.

«Sellest ajast kehtib justkui tava, et valimispäeval ei tohi uuringutulemusi avaldada. Kuid probleem on selles, et valimistest valimistesse on üha enam hakatud hääletama internetis ja eelhääletuse päevadel. Seega ei saa me rääkida mitte ühest valimispäevast, vaid pooleteisenädalasest hääletusperioodist. Kuni pooled hääled antakse enne valimispäeva,» selgitas Toobal.

Elektrooniliselt on praeguseks hetkeks hääletanud juba üle 40 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles