Keskerakond: keda esindab Mart Laar Gruusias?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar 12. augustil 2008 Toompeal toimunud Gruusia toetusmeeleavaldusel.
Mart Laar 12. augustil 2008 Toompeal toimunud Gruusia toetusmeeleavaldusel. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskfraktsioon tahab peaminister Andrus Ansipilt teada, millega tegelevad Gruusias Eestist pärit nõustajad eesotsas Mart Laariga ning keda nad seal esindavad.

Kaheteistkümne keskerakondlase sõnul on üldteada fakt, et Mart Laar ja paljud teised Eesti endised ja praegused riigiametnikud tegutsevad nõustajatena Gruusias. Kui palju neid seal tegelikult on ja millega nad tegelevad, pole aga üldsusele teada.

«Missugune on nende mandaat, kas nad esindavad Eesti riiki, iseennast, või mingit muud riiki või organisatsiooni ja kuidas või kelle poolt tasutakse nende reisi ja töötamise kulud,» tahavad keskerakondlased teada.

Samuti huvitab saadikuid, millist nõu andis vahetult enne Vene-Gruusia sõjalise konflikti puhkemist president Saakašviliga kohtunud Mart Laar ning kas Eesti nõustaja soovitas alustada Gruusia-poolset sõjalist operatsiooni.

Ansip peab saadikutele ka aru andma, kas Mart Laar kooskõlastab oma tegevust Gruusias välisministeeriumiga.

Oma arupärimises viitavad keskerakondlased, et analoogsed hämarad probleemid on tagantjärele kerkinud päevakorda seoses president Pätsi väidetava kahe riigi teenimisega ja selle töö väidetava hüvitamisega Venemaa salateenistuse poolt.

Peaministril tuleb arupärijatele vastata hiljemalt 19. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles