Jakunin: mul pole poliitikute finantseerimiseks raha ega tahtmist

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Vladimir Jakunin  Lasnamäe  Vene kiriku risti õnnistamisel.
Edgar Savisaar ja Vladimir Jakunin Lasnamäe Vene kiriku risti õnnistamisel. Foto: Liis Treimann

Venemaa Raudteede president, Venemaa Andrei Pervozvannõi fondi hoolekogu esimees Vladimir Jakunin ütles laupäeval Postimehele, et tal pole raha ega tahtmist poliitikuid finantseerida.


Kas te lubasite Edgar Savisaarele 1,5 miljonit eurot, nagu kinnitas Eesti politsei?

Asi on selles, et mitte Savisaarele. Tähendab, kui me siia tulime, mäletate, siis algas kriis. Oli projekt, aga raha projekti jaoks ei jätkunud. Meie oleme ju heategevuslik organisatsioon, meil raha ei ole.

Andrei Pervozvannõi fondi seisukohalt oli maksimum, mis võisime teha, osta kingituseks kirikutarbeid – need anname täna (laupäeval – toim) üle. Aga kõik ülejäänu on raha, mida andsid ärimehed, kes usuvad sellesse, et kui Andrei Pervozvannõi fond millegagi tegeleb, siis seda raha ei varastata ära, raha ei suunata kuhugi mujale, vaid see läheb just sinna, kuhu ette nähtud. Sest nemad on selle raha kogunud.

Summa, mida on kiriku ehituseks praegu vaja, on juba suurem kui poolteist miljonit eurot. Midagi pole teha.

Aga see raha, mille kohta öeldi, et te lubasite selle Savisaare partei valimiskampaaniaks?

Tahan selle üks kord välja öelda ja sellega lõpetada.

Mul ei ole selleks raha, et kedagi finantseerida. Mul ei ole soovi kedagi finantseerida. Kirik – jah, ma leian, et see on vaja ära teha. Aga kõike ülejäänut küsige nendelt, kes selliseid kuulujutte levitavad.

Ma üldse ütlen teile, et siin on olemas kohtuasi, ükskõik millise Euroopa riigi seaduste järgi. Kohtuasi. Aga teie tegelge sellega, mina ehitan edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles