Liisa Sveningsson Past: linnaametniku avaldus on uskumatu kalkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser Twitteris
Priit Kutser Twitteris Foto: Internet

Hea valimistava valvuri, suhtekorraldaja Liisa Sveningsson Pasti sõnul on Tallinna abilinnapea nõuniku Priit Kutseri Twitteris tehtud poliitilised kommentaarid seoses Haapsalu lastekodupõlenguga häbiväärsed.

Tallinna abilinnapea nõunik Priit Kutser, kellest eelmise nädala Eesti Ekspress kirjutas kui sadade anonüümsete netikommentaaride tootjast, kajastas eilset Haapsalu lastekodupõlengut oma Twitteris kommentaaridega: «Meid on niigi vähe siin Eestimaal ja nüüd on meid veel 10 võrra vähem! Eesti vajab võimuvahetust!» ja «Haapsalu lastekodu põleng on näiteks sellest, kuidas IRLi ja Reformierakonna valitsuse kärpekirves on laastanud Eesti sotsiaalsüsteemi.»

Hea valimistava valvuri, suhtekorraldaja Liisa Sveningsson Pasti sõnul on häbiväärne, et keegi seob politikaanlusega õnnetuse, kus kaotasid elu lapsed, vahendab portaal valimised.err.ee.

«See näitab südame ja empaatiavõime puudumist,» ütles ta. «Tõsta oma poliitkilbile tuleõnnetuses hukkunud puudega lapsed on uskumatu kalkus.»

«Kogu maailmas nähakse palju vaeva, et lapsi meedias kaitsta ning nendega juhtunut käsitleda viisil, mis ei põhjustaks neile samadele lastele lisakannatusi,» lisas Sveningsson Past.

Tema sõnul ei saa sellist avaldust kommenteerida üksnes hea valimistava raamides, sest vastuollu on astutud palju laiemate väärtustega, mis ütlevad, et lastega juhtunud õnnetusi enda kasuks ei keerata.

«Jah, heas valimistavas on punkte, mis käsitlevad hirmutamist, manipuleerimist ja meelevaldseid argumente. Priit Kutser on ka nende vastu eksinud. Kuid siin on tegemist millegi palju suuremaga. Linnaametnik on rängalt eiranud inimliku käitumise tavasid. Tegemist on ühiskonnas jagatud eetikanormi - lastega juhtunud õnnetusi mitte võimuvõitlusse kaasata - nii ränga ja šokeeriva rikkumisega, et oleks äärmiselt imelik, kui kiiresti ei järgneks sellise avalduse autori vabandust ja oma maksumaksja rahast ülal peetavast ametist lahkumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles