Gallup: lugejate eelistused püsivad enam-vähem stabiilsena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Postimees.ee nädalavahetuse lugejagallup uuris neljandat nädalat järjest, kellele annaksid vastajad oma hääle, kui homme toimuksid riigikogu valimised.

Kõige rohkem hääli nopiks Reformierakond – 28,8 protsenti kõigist vastanuist. Möödunud nädalal oli see protsenti küll 2,7 võrra kõrgem ning üle-eelmisel nädalal hääletanuks oravate poolt 29,9 protsenti vastanuist.

Lugejaeelistuste järgi püsib Reformierakonnal kannul Isamaa ja Res Publica Liit, võttes 25,9 protsenti häältest. IRLi toetus on võrreldes eelmise nädalaga pisut tõusnud, siis oli see täpselt 24 protsenti.

Ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond on võitnud mõndade lugejate südames, sel nädalal valis neid 17,8 protsenti ning eelmisel 16,9 protsenti lugejaist.

Keskerakond kogus 11,9 protsenti häältest. Mööduund nädalal 11,1.

Üksikkandidaadi poolt hääletaks 6,1 protsenti vastanutest, mis on võrreldes möödunud nädala küsitluse tulemustega 1,2 protsendi võrra väiksem tulemus.

Roheliste poolt hääletaks 3,6 protsenti lugejaist.

Iseseisvusparte ja Rahvaliidu poolt hääletasid 1,9 protsenti lugejaist.

Kristlikud Demokraadid kogusid 1,5 protsenti hääli. Eelmisel nädalal oli protsenti täpselt sama.

Kõige vähem lugejahääli kogus Vene Erakond Eestis – vaid 0,6 protsenti.

Seekord vastas gallupiküsimusele üle 5600 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles