Rahumägi: ma maksin riigikogu sümboolikaga valimisreklaami eest ise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi postitatud valimisreklaam riigikogu ümbrikus ja sümboolikaga.
Jaanus Rahumägi postitatud valimisreklaam riigikogu ümbrikus ja sümboolikaga. Foto: Toomas Huik

Riigikogu reformierakondasest liikme Jaanus Rahumäe kinnitusel lasi ta selle nädala lõpus tallinlaste postkastidesse jõudnud riigikogu sümboolikat kandva valimisreklaami ise trükkida ja ka maksis selle eest ise.

Tallinna Haabersti, Kristiina ja Põhja-Tallinna linnaosa elanikud said selle nädala lõpus Jaanus Rahumäe valimisreklaami, mille blanketid ja ümbrikud kannavad riigikogu logo.

Rahumägi ütles BNSile, et ta ei kasutanud oma valimismaterjalides riigikogu ümbrikke ega blankette.

«Ma ei kasutanud riigikogu blankette, vaid lasin need kõik ise oma enda eelarvest trükkida. Ma kooskõlastasin eelnevalt oma tegevuse riigikogu kantseleiga, et ei oleks kellelgi hiljem kahtepidi tõlgendamise võimalusi. Maksumaksja ei ole mitte ühtegi senti kulutanud minu valimismaterjalide jaoks. Pigem vastupidi, ma olen andnud mitmele ettevõttele ja inimesele tööd seoses valimisreklaamiga ja selle summa pealt on makstud riigile tulumaksu. Kui kõik kasutaksid samu meetodeid, siis oleks kogu valimiskampaania riigi jaoks oluliselt odavam,» lausus Rahumägi.

Rahumäe sõnul ei oska ta praegu veel öelda, kuid palju valimismaterjalide trükkimine ja postkastidesse laialisaatmine maksma läks, kuna arve ei ole veel temani jõudnud. Rahumäe valimisreklaam peaks jõudma kõikidesse Haaberstis, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa postkastidesse.

Rahumäe põhjendas oma valijatega suhtlemist riigikogu sümboolikat kandvatel blankettidel sellega, et ta on viimased kaheksa aastat olnud riigikogu liige.

«Kirjas on kirjeldatud seda tööd, mida ma olen teinud viimasel neljal aastal ja mida ma kavatsen teha valituks osutumisel järgneval neljal aastal,» märkis ta.

Rahumägi lisas, et ta ei ole ainus riigikogu liige ei selles ega ka eelmises koosesus, kes on on kasutanud oma valijatega suhtlemiseks sama suhtlemisvormi.

Jaanus Rahumägi kandideerib riigikogu valimistel Reformierakonna nimekirjas esimeses valimisringkonnas, mis hõlmab Tallinna Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosa. Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles