Internetioksjonil müüdi riigikogu valimiste hääli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osta.ee's müüdi hääli.
Osta.ee's müüdi hääli. Foto: www.osta.ee

Eile ilmus Osta.ee oksjoniportaali kuulutus, kus ühe euro suuruse alghinnaga olid müüki pandud kaks häält märtsikuistel riigikogu valimistel.

Veidi hiljem oksjon suleti ning ühtegi pakkumist teha ei jõutud.

Politsei- ja piirivalveamet pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles juhtumit kommenteerides, et karistusseadustik näeb hääle ostmise eest ette kriminaalkorras vastutuse, hääle müümine ei ole aga seaduste järgi karistatav.

«Kuigi suure tõenäosusega on kuulutuse näol tegemist kellegi naljaga, ei suhtu politsei sellistesse kuulutustesse hästi, kuna sisuliselt kutsub selline müügipakkumine üles kuritegu sooritama,» lisas ta.

Solntseva kinnitas, et politsei jälgib internetis ostu-müügi keskkondi, seda ka võimalike valimistega seotud rikkumistega seoses. «Reeglina võtab politsei taoliste kuulutuste ilmnemisel ühendust müügiportaaliga, et sobimatu kuulutus internetikeskkonnast eemaldataks,» ütles Solntseva. Tema sõnul tehti nii ka kõnealuse kuulutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles