Savisaar: kas ma astun Keskerakonna juhi kohalt tagasi?

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on viimastel päevadel aktiviseerunud ajakirjanike huvi tema plaanide kohta pärast valimisi ning samuti Lasnamäe õigeusu kiriku risti pühitsemisele saabuva Venemaa Raudtee juhi Vladimir Jakunini vastu.

«Varasematel kordadel, kui Jakunin on Eestis käinud, pole sellest eriti väljagi tehtud. Kahtlustan, et eesti ajakirjanike seas isegi ei teatud, kes see Jakunin selline on,» kirjutas Savisaar Keskerakonna kodulehel.

«Ma muidugi mõistan, miks tema isiku vastu nüüd äkki sedavõrd suur huvi on tekkinud. Eks ikka selleks, et saaks just nimelt eesti lehtedes näidata, kuidas Savisaar ikka nende venelastega kahtlasel kombel läbi käib,» jätkas ta.

Savisaare sõnul on huvitav jälgida, kaua läheb aega enne, kui ajakirjanikud mõistavad, et «selle tõllaga kaugele ei sõida». «Kogu Postimehe ponnistustest hoolimata ei langenud Keskerakonna toetus kirikuskandaali tõttu kriipsuvõrragi,» märkis ta.

Savisaare hinnangul on see ilmselt osale inimestele pinnuks silmas, et Jakunin üldse söandab Eestisse tulla. «Mis minu arvates on parim tõestus sellele, kui absurdsed olid need möödunud aasta lõpul välja käidud jutud mõjuagentide kohta,» leidis ta.

Kuulujuttude peale tema võimalikust tagasiastumisest Keskerakonna juhi kohalt pärast valimisi, küsis Savisaar, et mis mõtet oleks tal siis riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirja eesotsas üldse kandideerida. «Mis mõte mul oleks kogu seda valimiskampaaniat vedada, kui valmistuksin tagasi astuma,» imestas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles