Rahumägi varjab valimisreklaamis oma parteilisust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi postitatud valimisreklaam riigikogu ümbrikus ja sümboolikaga.
Jaanus Rahumägi postitatud valimisreklaam riigikogu ümbrikus ja sümboolikaga. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna nimekirjas riigikokku kandideeriv Jaanus Rahumägi saatis Kristiine elanike postkastidesse oma valimisreklaami riigikogu embleemiga ja kinnikleebitud ümbrikus.

Kristiine elanik oli üllatunud, leides justkui riigikogu nimel saadetud kinnikleebitud ümbrikust hoopiski valimisreklaami.

Ka pöördumine on trükitud vaid riigikogu logoga kaunistatud blanketile ning kogu tekstis ei maini Rahumägi kordagi oma erakondlikku kuuluvust, küll aga kasutab Reformierakonna valimislauset «Võid kindel olla.». Ta kutsub end valima, et koos kuritegevuse kasvule lõppu teha, lubades seejuures suurendada politseipatrullide arvu ja hoogustades kuritegude ennetust piirkonnas.

Riigikogu pressitalitus kinnitas, et Rahumägi on neile teada andnud, et nende kirjade eest tasub ta ise. «Rahumägi pöördus enne kirjade saatmist riigikogu kantselei poole täpsustamaks, kas niisuguses tegevuses pole vastuolu seadusega. Riigikogu liikmed kasutavad oma kirjade saatmiseks ametlikke tööblankette ning selles pole midagi ebatavalist ega kohatut,» sõnas Gunnar Paal pressitalitusest.

Jaanus Rahumägi lubas Postimees.ee’le oma reklaami kommenteerida e-kirja teel, ent saanud teada, et riigikogu pressitalitus on vastused ümbriku ja sümboolika kasutamise kohta juba saatnud, loobus sellest.

Nii ei vastanud Rahumägi küsimusele, miks otsustas ta valimisreklaami saata riigikogu sümboolikaga, samuti ei soovinud ta põhjendada, miks ei maini ta reklaamis kordagi oma erakondlikku kuuluvust.

Samuti ei soovinud ta avaldada, kui palju isiklikult talle kogu valimiseelne reklaamikampaania maksma läheb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles