Ansip: tasuta kõrgharidus on isetäituv lubadus

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja tasuta kõrghariduse eest seisev haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.
Peaminister Andrus Ansip ja tasuta kõrghariduse eest seisev haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Foto: Margus Ansu

Peaminister Andrus Ansip peab Isamaa ja Res Publica Liidu tasuta kõrghariduse ideed isetäituvaks lubaduseks, kuivõrd niikuinii on järjest enam neid üliõpilasi, kes saavad hariduse riigi kulul.

Ansip selgitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et üliõpilaste hulk tulevikus väheneb ning teada on ka see, et praegustel koalitsioonierakondadel pole vähimatki kavatsust vähendada kulutusi haridusele. Seega saab aina rohkem üliõpilasi kõrghariduse riigi kulul.

Peaminister ei ole seda meelt, et Eesti peaks ära kaotama võimaluse saada kõrgharidust nendel, kes soovivad seda teha oma rahakoti peal.

«Ma arvan, et kui Eesti riigis võib noor inimene viia oma raha kõrtsi ja kasiinosse, siis ta võib selle viia ka ülikooli. Kui me seda ei võimalda, ei jää noorel inimesel üle muud kui minna sinna, kus ta saab tasuliselt õppida,» nentis Ansip.

Ta tuletas meelde, et püüdlused kõrghariduse valdkonnas peaksid olema suunatud hariduse kvaliteedi parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles