Laar lõbustas Jussis valijaid Ivo Linnaga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna.
Ivo Linna. Foto: Priit Simson / Postimees

Tallinna ja Viimsi piiril asub Jussi pubi oli eile õhtul puupüsti rahvast täis. Tundus, et enamik oli tulnud sel õhtul Laari kohvikuks muutunud pubisse tasuta esinenud Ivo Linnat kuulama, kuid jagus neidki, kes varakult kohale tulnud, et Laarile küsimusi esitada.


Küsimusi IRLi esimehele sadas seinast seina. Üks kohalik vanahärra tahtis järelejätmatult teada, miks talle Loksa kandis maad ei tagastata. Laar kutsus ta Toompeale, et seal asi ära klaarida. Küsiti veel vanal teemal pronkssõduri teisaldamise kohta, kuid oli ka asjakohasemaid pärimisi Eesti poliitikast.

Provokatsioonidega Ansipi teemal Laar kaasa ei läinud ja käskis peaministrilt endalt küsida. Keskerakonna kohta arvas kõneleja, et ju see saab ka neil valimistel oma hääled kätte, aga Savisaar nagunii peaministriks ei saa.

Vahepeal sai Ivo Linna igihaljaste laulude saatel jalga keerutada. Naiste valikul viis üks kohalik vanaproua ka Laari enda valsitiirule. Jagati IRLi valimismeeneid, kuid mütse-salle siiski silma ei hakanud.

Teisel tantsuvaheajal astus rahva ette riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Seda meest vist kõik nii hästi ei tundnud, mistõttu võttis ka küsimusteni jõudmine pisut aega. Venemaa kohta arvas mees, et ega seal lähema 10-15 aasta jooksul midagi ei muutu.

Küsimusele, kas ta soovitab Egiptusse reisida, vastas Mihkelson: «Just nüüd tulebki sinna minna, sest rahvast vähe ja hinnad all. Pealegi on vaja aidata turismifirmadel nii siin kui seal vahepeal kaotatud tulu tasa teenida.» Kairosse ja Aleksandriasse ta siiski esialgu sõita ei soovitanud. Mihkelson ei jäänud hätta ka gaasitarnetest ja maavaradest rääkides.

Vahepeal tekitasid elevust ja rüsinat kohale jõudnud filmimehed, keda huvitas aga ainult Laari vana sõber Ivo Linna, kes kahe loo vahepeal ka valimisloosungi hõikamisega maha sai.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles