Paet: Serbia käeulatuses seisab viisavabastus Eestiga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia peaministeri Mirko Cvetković.
Serbia peaministeri Mirko Cvetković. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paeti sõnul seisab Serbia käeulatuses viisavabastus Eesti ja teiste Euroopa Liidu riikidega.


Eesti on seisukohal, et Serbia ja teiste Lääne-Balkani riikide viisavabastusleping ELiga on lähituleviku küsimus ütles välisminister Urmas Paet kohtumisel Serbia peaministri Mirko Cvetkovićiga.

Eesti huvides on tema sõnul, et Lääne-Balkan oleks stabiilne ja arenev piirkond, ning Eesti on valmis Serbiale jagama oma kogemust ettevalmistustest ELiga liitumisel.

«Samuti peame oluliseks viisavabadust Serbia ja teiste Lääne-Balkani riikide kodanikele ning Euroopa Liidu kandidaatriikide staatuse saavutamist,» lisas ta.

Nii Eesti kui Serbia riigijuhtide soov on, et kahe riigi suhted, sealhulgas majandussuhted, saaksid areneda senisest hoogsamalt, kinnitati kohtumistel.

«Et kahe riigi suhted saaksid areneda uuele tasemele, soovime võimalikult kiiresti jõuda lõpusirgele topeltmaksustamise vältimise lepinguga,» kõneles Paet.

«Topeltmaksustamise vältimise lepingu sõlmimine annab positiivse tõuke nii Eesti ja Serbia kaubandussuhete kui investeeringute kasvule,» ütles Paet.

Kahepoolsete suhete arendamisest kõneldes arutati ka Serbia keele õpetamise võimalusi Tartu Ülikoolis.

Paet kinnitas, et Eesti toetab Serbia kiiret arengut nii Euroopa Liidu kui NATO suunalises koostöös.

Ühtlasi andis Paet oma Serbia kolleegile üle kutse Eesti külastamiseks, mille viimane ka vastu võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles