Keskerakonna populaarsus lugejate seas langeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Postimees.ee nädalavahetuse lugejagallup uuris, kellele annaksid vastajad oma hääle, kui homme toimuksid riigikogu valimised.

Enim poolthääli sai Reformierakond, kelle valiks parlamenti 31,5 protsenti vastanutest. Eelmisel nädalal sai Reformierakond 29,9 protsenti häältest ning üle-eelmisel nädalal 32,5 protsenti lugejatest.

Populaarsuselt järgmine oli IRL, mida toetas 24 protsenti lugejatest ja kolmandaks jäid sotsiaaldemokraadid 16,9 protsendi poolthäältega. Möödunud nädalal toetas IRLi 24,5 protsenti lugejaist ning üle-möödunud nädalal 24,8 protsenti.

Sotsiaaldemokraadid kogusid eelmisel nädalal 16,7 protsenti hääli ning üle-eelmisel nädalal 13,9 protsenti.

Keskerakonna populaarsus on kolme nädalaga pisut langenud – sel nädalal kogus Keskerakond 11,1 protsenti lugejate häältest, eelmisel nädalal 11,4 ning üle-eelmisel nädalal 12 protsenti.

7,3 protsenti vastanutest valiks riigikokku üksikkandidaadi, 3,4 protsenti annaks hääle rohelistele ja 1,9 protsenti Iseseisvusparteile.

Rahvaliitu toetab 1,6, Kristlikke Demokraate 1,5 ja Vene Erakonda Eestis 0,7 protsenti lugejatest.

Kokku vastas gallupile üle 8100 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles